tiistai 28. lokakuuta 2008

Projektina etela

Koreassa ollaan aikaa vietetty palttiarallaa parisen viikkoa. Todella mukava maa, mutta valitettavasti taalla on jo melko kolea syysilma valloillaan, joten talla kertaa vierailu tassa maassa jaa aika lyhyeksi. Kiinan viisumit pitaisi saada torstaina (siis huomenna) eli sinne siis matka vie lahipaivina. Peking ja kiinan muuri taitaa jaada meilta valiin, koska etelaan on paastava. Alkaa kohta vaatetus olemaan riittamaton naihin keleihin :) Viisumien hommaaminen oli perinteisesti hieman saatamista. Ensimmaiseksi menimme Kiinan lahetyston eteen palloilemaan (tanne oli netissa ohjeistus...), mutta vartijat kaannyttivat meidat toiselle puolelle kaupunkia lahetyston toiseen pisteeseen, josta viisumit myonnetaan. Toisessa paikassa oli sitten portin ulkopuolella lappu, jonka mukaan lahetysto ei enaan myonna viisumeja ulkomaalaisille (paivatty 2007..) suoraan, vaan ainoastaan matkatoimistojen kautta. Saataminen alkoi onneksi loppumaan; paikan kieppeilla partioi lauma matkatoimistojen sisaanheittajia, joista yksi sai meista asiakkaat korea-englanti-venaja-selostuksellaan. Toivotaan vaan, etta viisumit ovat huomenna valmiina...

Ensimmaiset paivat Koreassa vietettiin Pusanissa. Tosin parin kuukauden jatkuva reissaaminen alkoi ilmeisesti vaatimaan verojansa, koska kolme paivaa meni enimmissa maarin nukkuen ja syoden. Meilla oli huone motellista, joka sijaitsi ihan Pusanin kuuluisan kalatorin kupeessa. Kalatorin lisaksi lahistolta loytyi lukemattomia pikku ravintoloita. Loysimmekin ihan motellin vieresta mukavan ravintolan, jossa kaytiin pariin otteeseen grillaamassa. Poydassa oli oma grillintapainen ja siina sitten sai itse grillata lihaa ynna muuta lisuketta. Ihastuttiin kylla todella kovin takalaiseen ruokaan. Taalla on tapana tuoda tilatun annoksen lisaksi monta erilaista pikku annosta ja ideana oli yhdistella kaikkea ja saada aikaan uusia makuelamyksia. Grilliateria maksoi yhteensa 12 000 wonia eli noin 7 euroa...ei paha, vai mita? Ruoan tilaaminen oli alkuun vain hieman hankalaa yhteisen kielen puutteen vuoksi, listat kun tuppavat olemaan koreaksi. Nyt alkaa kuitenkin jo helpottamaan, korea on oikeastaan aika helppo kieli, ainakin lukea. Koko teksti koostuu vain 24 merkista. Muutamat sanat kun osaa loytaa, saa syotavakseen yleensa ainakin osittain sita mita haluaa..

Kuvia ei jostain kumman syysta tajuttu ottaa kuin vasta asemalla junaa odotellessa. Harmittaa vahan, koska motellin lahikujat olisivat kylla olleet kuvaamisen arvoisia kaikkine pikku ruokakojuineen ja mummoineen paivineen...

Pusanista siirryimme junalla sitten suoraan Souliin. Paadyimme todella viihtyisaan hostelliin, Bong House nimeltaan. Henkilokunta on osittain taysin mielipuolta, positiivisessa mielessa :) Eras nimelta mainitsematon on kylla varsinainen persoona ettei paremmasta valia....


Bong Housen henkilokuntaa Halloweeninvieton merkeissa. Vasemmalta Mr. Bong, Joku Tyyppi, Kevin (nimelta mainitsematon persoona)


Taalla ollaan kierrelty kaupunkia ympariinsa. Yksi paiva vietettiin Japanissa tapaamamme kanadalaisen hemmon kanssa seka hanen paikallisen ystavansa. Kaytiin Soulin tornissa ihastelemassa nakoaloja ja paikallinen oppaamme kierratti meita vahan siella sun taalla.


Maisemaa Seoul Towerista


Paras kokemus oli kylla ehdottomasti se, kun lahdimme viereiselle luonnonsuojelualueelle patikoimaan. Alueella on monia todella upeita kukkuloita, joista valitsimme umpimahkaan yhden, jonka huipulle kiipesimme. Kiipeaminen oli kova urakka, valilla piti vaijereista kiinni pitaen kiskoa itseaan ylospain, mutta nakoalat olivat uskomattomat! Jalleen tosin ajoitus meni todella viimetippaan; paastyamme alas tuli samantien pimea.


Maisemaa matkalla huipulle, ihme paikkoihin ne ovat temppelinsa rakentaneet


Tassa poseeraamme viela hyvissa voimissa valloitettuamme huipun


Ihmiset taalla Koreassa ovat kylla mahdottoman ystavallisia ja mukavia!!! Korealaiset ovat jollain tavoin avoimempia Japanilaisiin verrattuna. Eraalla metromatkalla jouduttiin koululaisten saartamaksi, kun kaikki halusivat vuorollaan puhua englantia. Hellyyttavia lapsukaisia :)

Laitetaan muutama kuva, kunhan saadaan kortinlukija toimimaan jossain koneessa. Tietotekniikka on kivaa, varsinkin kun virheilmoitukset tulevat koreaksi.. Ja sampopankki voisi painua *******. Aika kauan meni, ennenkuin loytyi paikka, josta paasi verkkopankkiin ja sai luottokorttilaskut maksettua. Suoraveloituksethan ovat jostain syysta menneet pois paalta, eika niita saa paalle ainakaan netin kautta, vaikka olisi sopimusnumerot, yms.. Hitto, kun oli vaan niin laiska, ettei jaksanut vaihtaa lafkaa.

Riittaa valitus, tama talla kertaa, Me

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mulla kävi sama suoraveloituksen kanssa. kortit vaihtui luottokunnalta sammolle, joka ei osannut/kyennyt laittamaan rastia ruutuun suoraveloituksen jatkamiseksi vanhaan malliin. lisäksi pankkikortin pankkikortti toiminto ei ole toiminut n. 10 paikassa. Syynä tähän kuulemma, että kyseiset tahot eivät ole päivittäneet systeemejään sammon uusille korteille, esim. hotelli scandic. -> ongelmia tulee siis varmaan vielä monessa paikassa.

Positiivisena asiana täällä on, että kun aloin asiaa selvittää niin meillä oli lähes yhteinen (kieli)/ymmärrys asioiden todellisista syistä.-> syyllinen ja vastuunkantaja virheilmoitusmaksuista yms. löytyi muualta kun puhelimen tästä päästä.

p.s. ensi viikolla olisi omassa pankissa tarjolla (jos muistan nimen oikein) sammon kivat päivät
-> lue ihan oikeesti kyllä nää ongelmat selviää ja älkää jättäkö meitä täältä saa jäätelöä ja ilmapalloja

Unknown kirjoitti...

toivottavasti löysit tänne!!

maltoin pitää salaisuuden!!

Niko

Unknown kirjoitti...

Korpimetsänkatu 5 D 5
53850 Lappeenranta

Matias Härkönen kirjoitti...

Mitas taalla nyt oikein tapahtuu? Mita salaisuuksia? Mita Mita?