lauantai 8. marraskuuta 2008

Shanghain sateissa

Kuten otsikosta nakyy, paasimme Kiinaan ja asemapaikkana talla hetkella on Shanghai.

Koreasta lahtiessamme jatimme haikeat jaahyvaiset monelle uskomattomalle tyypille seka makunystyroita hyvailevalle ruualle. Viimeinen Korean paiva aloitettiin parin tunnin kylpysessiolla yleisessa kylpylassa. Kylpeminen on Koreassa tarkea juttu ja se suoritetaan hyvin ja perusteellisesti. Miesten ja naisten puolet ovat erikseen, luonnollisestikin. Pukuhuoneessa kuuluu itsensa silkaista kelteisilleen ja siita sitten siirtya pesutiloihin, jossa jynssataan kaikki mahdolliset paikat. Jos haluaa, lisamaksulla saa itselleen jynssaajan. Jynssayksen jalkeen pulikoidaan erilampoisissa altaissa ja istuskellaan hoyrysaunoissa mahdollisimman kauan. Joissain kylpyloissa voi jopa yopya, mutta me emme moiseen talla kertaa ryhtyneet. Ilta menikin sitten pienimuotoisen biletyksen merkeissa. Illan satoa oli kuvasarja, jonka vuoksi Tiia ei enaa suostu kuvattavaksi...

Soulista sitten tulimme laivalla tanne Kiinaan, Qindaoon. Qindaossa vietimme pari paivaa, jonka jalkeen junailimme itsemme Shanghaihin. Valitettavasti Shanghain tutkiminen on jaanyt aika suppeaksi sateisen kelin ja Tiian flunssan takia. Ensimmaisina paivina oli aikamoiset savusumut kaupungin ylla, joten nakyvyys oli hyvinkin huono ja valilla tuntui etta keuhkot huusivat armoa... Ruoka on ollut todella hyvaa ja erittain halpaa! Ja ihmiset poikkeuksetta ystavallisia vaikka yhteista kielta ei oikein aina loydy. Pariin otteeseen ollaan tormatty opiskelijaporukoihin, jotka innoissaan kavivat juttusille saadakseen vahan harjoitusta englannin osaamiselleen.


Shanghain maamerkkeja


Lisaa Shanghain maamerkkeja, huomaa flunssainen tytto alaoikealla


Tiialle jai ikavat muistot farkkuostoksilta.... myyjatytot sanoivat, etta valitettavasti tasta farkusta ei ole isoja kokoja......

Viime paivat olemme asustaneet mukavassa (vaikka hieman kalliissa) hostellissa, josta loytyi pieni punttisali. Matias on viettanyt onnellisesti aikaa painojen parissa kolmena iltana perakkain ja se tuntuu.. On tullut siihen johtopaatokseen, etta painovoima on Kiinassa huomattavasti suurempi isosta ihmismassasta johtuen.

Huomenna jatamme Shanghain, koska taallakin on kylma. Etenemme kolmen "gorgen" tietamille jattipatoa katsomaan. Siita sitten pikavauhtia etelaan paamaarana Yunnan.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

ei tässä mitään. Törmäsin yhteen kaksjalkaiseen ja ajattelin et se käy kommentoimassa sivuilla jotain terävää teidän retkistä. no eipä ole vielä ainakaan näkynyt mitään.joten odottavalla mielellä ollaan.

t: E.M.

Anonyymi kirjoitti...

hei, hei, mitäs..kaveri bodaa salaa..ja vielä Kiinassa! :D

Ramirez kirjoitti...

Kiva näitä juttuja on lukea, Tommi kertoi sivuista. Aiheuttaa toki matkakuumetta, pitäis kyllä päästä reissuun taas itsekin.

Vedittekö Koreassa kimshiä? Tai koiraa?

Jaahas, Kiinastakin pääsee jo bloggeriin, niin se maailma muuttuu.

T: Rami Tampereelta tai Turusta

Matias Härkönen kirjoitti...

Paasee ja paasee... Tyolasta kylla tuntuu olevan, kuvia ei ainakaan ihan heti tule :(
Kimchi oli hyvaa, varsinkin grillattuna. Koiraa ei tietaaksemme tullut syotya, tosin harvasta katulihasta on ollut mitaan havaintoa alkuperasta.

Joo, Shanghaihin meinasin perustaa korkean painovoiman leirin bodareille, mutta ilmanlaatu tuhosi ajatuksen. Hyoty olis plus miinus nolla.

Niin ja Tiia ei tykkaa Nikon salaperailyista...

Unknown kirjoitti...

Salaperäisyys ei ole koskaan pahasta, vaikka sille ei mitään järkevää syytä olisikaan.

Toisena kommenttina salaperäisyyteen: miltä kuulostais 45 min tiukkaan pakattua neliuloitteista tv-ohjelmaa miehestä joka on puoliksi ihminen ja puoliksi puu. (lähinnä jalat puuta, toim. huomautus)

Erkki