torstai 16. lokakuuta 2008

Fukuoka part I

Parin paivan fiiliksilla ollaan taas vaihteeksi todella hienossa kaupungissa. Taalla on hieman samanlainen ilmapiiri kuin Toyamassa, jonne ensimmaiseksi talla saarella osuttiin. Paljon puistoja, kavelykatuja ja paikkoja jonne voi istahtaa katselemaan ymparistoa. Kaikkialla on siistia ja huoliteltua. Paljon vetta; joki virtaa kaupungin lapi ja pohjoisessa on meri. Keskustasta loytyi viela keinotekoinen pieni kanaali, jonka paalle on rakennettu futuristinen ostoskeskuskompleksi (Canal City). Taalta loytyi mm. muumileipomokahvila mainoslauseineen "Kaikki hauska on hyvaa vatsalle" selkealla suomen kielella...



Jokiranta on muutenkin todella idyllinen paikka. Taalla olemme pitaneet kavelysta taukoa joka paiva ja illalla testasimme paikallista katukeittiota, Yataita. Grillattu suoli oli ihan syotavaa, mutta hieman hintavaa. Halvemmalla safkaa saa pikkuravintoloista, joissa paikallisia kay lounaalla tai iltapalalla..


Ramen-pojat, suolenkappaleet ovat ikava kylla rajautuneet kuvan oikean laidan ulkopuolelle


Joenrantamaisemaa ilalla


Tanaan kavimme Momochi-biitsilla karyttamassa nahkaa. Paiva oli suomalaisittain lammin, aurinko paistoi pilvettomalta taivaalta, +24 astetta. Ranta oli autio muutamaa pipoon sonnustautunutta paikallista lukuunottamatta. Katsoivat meita kuin seinahulluja, kun kiskaisimme vaatteet paalta ja laitoimme pitkalleen pyyhkeelle. Kaivoivat valkotakkisten numeron kannykastaan viimeistaan siina vaiheessa, kun sukelsimme lokakuiseen mereen uimaan. Vesi oli siedettavaa, reilusti yli kahdenkymmenen asteen, mutta naytti kelpaavan vain suomalaisille. Ranta oli aika muhkea, hiekka alkoi kaytannossa pilvenpiirtajien juurelta.


Pari patsastelijaa tuulisella rannalla..


Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin taalla kaymaan aika vahiin. Varasimme laivaliput Koreaan maanantaiksi. Japanista ei tekisi viela mieli poistua, mutta talvi tulee ja sita emme halua Pohjois-Kiinassa kokea. Pakko siis alkaa siirtymaan mantereen suuntaan. Taalla ehdimme hengata viela pari paivaa ja siita toivottavasti tulee hieman tekstia tannekin ennnen maan vaihtoa.

Terveisin Me kaksi

Ei kommentteja: