maanantai 13. lokakuuta 2008

Kioto tuli nahtya


Kioton yossa


Otsikon mukaisesti Kioto tuli siis nahtya :) Melkein viikko siella tulikin pyorittya ja nyt alkaa temppelikiintio olla taynna, ainakin kuulemma Matiaksella (...taalla Fukuokassa tosin olisi temppeli jossa on Japanin suurin puinen buddha-patsas...Tiia ehka tahtoo nahda sen). Alunperinhan meinattiin skipata koko Kioto, mutta kun kaikki jokapuolella kaskivat sinne menemaan, niin olihan se mentava. Temppeleita, pyhakkoja ja muita vanhoja rakennuksia oli joka puolella eika todellakaan nahty niista kuin murto-osa, mutta ihan tarpeeksi kuitenkin. Ikavaa Kiotossa oli valtava turistien maara mika ehka oli yksi syy kyllastymiseen. Tiialle iski ensimmaista kertaa koti-ikava kaameassa turistitungoksessa Kultaisen paviljongin luona. Paviljonki oli kuulemma ehdottomasti nakemisen arvoinen, joten eraana kauniina paivana sinne siis menimme. Pettymys oli suuri. Yleensa temppeleitten ymparilla on puitoalueita, missa voi rauhassa kavella ja kierrella, mutta Kultaisen paviljongin alueella meni yksi ainut aidattu kaytava, jota pitkin piti edeta turistivirran vietavana...... moisen jalkeen olisi maistunut saunailta Saimaalla ;)


Tiia haaveilemassa saunan jalkeen kalliolla istumisesta (taustalla kultainen paviljonki)


Pari viimeista paivaa vietimmekin kaupungin lapi kulkevan joen rannalla istuen auringossa ja katsellen ihmisia seka eritoten haikaroita (oli harmaahaikaraa, jalohaikaraa ja viela lisaksi paria muuta erilaista haikaraa) ja muita lintuja mita ymparilla sattui porraamaan. Erittain rauhoittavaa....koti-ikavakin meni jo.


Jokimaisemaa



Muutama erityyppinen haikara kalastamassa sillan juurella. Tata touhua seuraten kulutimme tovin, jos toisenkin.


Alunperin meidan piti jatkaa matkaa eteenpain jo paria paivaa aiemmin, mutta kohdalle sattui juuri sopivasti monta pyhapaivaa, jotka nostivat bussien hintoja. Tuli siis halvemmaksi yopya Kiotossa pidempaan. Varasimme bussiliput valmiiksi ja vasta sen jalkeen kysyimme olisiko hostellissa tilaa meille viela kahdeksi yoksi. Tilaa loytyi ainoastaan yhdeksi yoksi ja pyhapaivien johdosta koko kaupunki oli tupaten taynna eika missaan muussakaan majapaikassa tuntunut olevan enaa tilaa. Tiia soitti lapi kaikki kohtuuhintaiset hotellit ja hostellit, mutta aina tuli sama vastaus: "No rooms, we are sorry." Katselimme jo sillan alustoja silla silmalla, etta mika olisi mukavin yopaikka (parhaat oli kylla jo valitettavasti varattuja). Hostellin henkilokunta tosin ei halunnut meita sillan alle ajaa ja sinnikkaan japaninkielisten nettisivujen selailun tuloksena meille jarjestyikin yosija guesthousesta, joka tosin oli tarkoitettu pitempiaikaisille vieraille. Makuupusseille ei siis vielakaan tullut kayttoa...

Omituista oli huomata, kuinka innokkaita useimmat ulkomaalaiset (etenkin miehet) olivat geishoja nakemaan. Kiotossa on kaupunginosa, missa geishoja voi nahda, ja useimpina iltoina lauma turisteja istuu kadun reunalla kamera valmiina odottamassa josko moinen "kummajainen" tulisi kohdalle... me jatimme talla kertaa valiin. Matias naki kaksi geishaa juna-asemalla eika se kuulemma herattanyt mitaan elamaa suurempia tuntemuksia...mysteeriksi jai siis tama turistien intoilu.


Tokion patkasta jai viela mainitsematta kuuluisilla kalamarkkinoilla vierailu. Kavimme katsastamassa paikan viimeisena aamuna (aikaisin..). Jaiset tonnikalat olivat kylla nakemisen arvoisia, kuten muutkin meresta nostetut kummajaiset. Ongelmana vain tassakin paikassa oli liian suuri tollistelijoiden maara. Kauppiaiden valissa ja ymparilla pyori ahdistava lauma lansimaalaisia kameroiden kanssa (yritimme olla kuulumatta tahan joukkoon ja poistuimmekin melko pian takavasemmalle) ostamatta mitaan. Jai fiilis, etta japanilaiset ovat liian kohteliaita sanoakseen mitaan, mutta toivottivat ajatuksissaan turistit helvettiin..


Tonnikalafileiden valmistusta Tokiolaisittain.



Samaisten kalojen siivuja kulkemassa kalatiskien suuntaan.

Tokioon jai viela hinku. Vaikka emme yleensa isoista kaupungeista hirveasti valita, kumpikin tykastyi kovin tahan paikkaan. Jossain vaiheessa taytyy jarjestaa muutama kuukausi aikaa kunnollisempaan tutustumiseen.

Nyt viettelemme jonkin aikaa toivottavasti turistikoyhemmassa osassa Japania ja suunnittelemme siirtymista taas mantereen puolelle Koreaan...

T: Yobussin vasyttamat reissaajat.

Ei kommentteja: