sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Fukuoka part II

Viimeista iltaa Japanissa... Tata maata tulee varmasti ikava. Kuukausi on mennyt lahes stressittomasti, vaikka kielta ei hallitse ja matkaa on kertynyt. Kaikki on niiiin helppoa. Ja kaunista. Ja mukavaa. Ja kaikki toimii viimisen paalle hyvin ja kitkattomasti.

Nama pari paivaa vietimme aboriginaalien viikonlopunviettotapojen merkeissa. Lauantaina kavimme seuraamassa venekilpailuja Kyotei-stadionilla. Paivan aikana on 12 kuuden veneen lahtoa ja paljon vedonlyontia. Panostimme muutamia satasia normaalilla tuloksella, kaikki meni... Taisimmme olla tuhatpaisen pelaajajoukon ainoat ulkomaalaiset, mika teki koko jutusta entista hienomman. Japanilaiseen tapaan vedonlyonti tapahtui automaateilla, joiden kayton meille opetti paikan todennakoisesti ainoa englantia puhuva kaveri. Mahdolliset voitot olisi saanut myos lunastaa automaatista, mutta tata vehjetta emme oppineet kayttamaan.


Kahdennentoista lahdon alkukiihdytys. Jos jotakuta kiinostaa lisainfo: www.fukuoka-kyotei.com


Illalla satuimme vahingossa todistamaan juhlaa, jonka kunniaksi kaupungille sytytettiin tuhansia kynttilalyhtyja. Tapahtuman kohokohta oli eraan temppelin pihalle kasattu kuvio, joka tana vuonna esitti merrenneitoa.


Paperilyhdyista kasattua pyrstoa.


Sunnuntain vietimme Ohori puistossa istuskellen, josta loytyy mm. parin kilometrin ymparysmittainen lampi. Lammessa majaili saarellinen merimetsoja ja vedessa uiskenteli kilpikonnia ja valtavia karppeja.


Sunnuntain lukuhetki, Hostellilta loytyneen Mark Twainin viimeisia sivuja.


Huomenaamulla matka jatkuu siis Pusaniin. Vaikka taalla on viihtynyt, tekee toisaalta mieli myos jatkaa matkaa. Koreakin on varmasti kiva maa ja hintatasokin on hieman lompakkoystavallisempi. Hieman pelottaa laskeskella ensi viikolla Japanin matkabudjettia, saattoi menna jonkunverran yli suunnitellun... Taalla tuli lisaksi tehtya muutamia hankintoja, joista viimeisemmat seuraavassa kuvassa.


Normaalin sekasotkuan keskella uutta: Tiian kauhtana ja kaulanauha seka Matiaksen paikallista tyomiesmuotia edustavat housut. (huomaako kukaan mitaan muuta?)


Sayonara Japani, toivottavat hyttystensyomat

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

No toi pumpattava ankka pisti kyllä silmään tossa tikapuilla. Varmaan tarpeellinen.

Unknown kirjoitti...

Tiia on leikannut hiukset...

Unknown kirjoitti...

matias käyny pehmennyksessä!

tuikka kirjoitti...

Käytetty ilmalämpöpumppu elektroniikan ihmemaasta ei ole huono matkamuisto...!
Matkaanne on seurattu silmä tarkkana. Venäjän ja nyt sitten E-Korean systeemit kiinnostaa erityisesti, kirjotelkaahan ahkerasti edelleen!