perjantai 12. syyskuuta 2008

Vladivostokissa on lamminta :)


Tiia patsastelee pienen jyrkanteen paalla, alla Bolshie Kotyn kyla Baikalin rannalla



Tiia patsastelee Baikalin rannalla hieman Bolshie Kotyn etelapuolella (taydellinen paiva)



Paasimme katsomaan Mir-tutkimusaluksia, jotka olivat Suomessakin uutisissa hetki sitten


Tanne paastiin Baikalin jalkeen muutama paiva sitten. Hieman on nettiyhteyksissa ongelmia, joten pidetaan juttu lyhyena.

Baikal oli maailman hienoin mesta! Vietettiin kolme paivaa pienessa Bolshie Kotyn kylassa, jonne ei mene polkua suurempaa tieta, yhteys Irkutskiin toimi kantosiipialuksella. Kylassa oli vain n. 50 ymparivuotista asukasta ja lehmat, kanat ja hevoset kulkivat pitkin poikin. Kaveltiin paljon, maasto oli hyvin jyrkkarinteista, maisemat upeita. Kavastiin uimassa (Tiia pariin otteeseen) viileahkossa ja hyvin kirkkaassa vedessa. Syotiin paikallisten pyytamaa ja savustamaa Baikalin muikkua? (n. 30 cm pitkia ja todella hyvia). Suunniteltiin jo niihin maisemiin palaamista jossain vaiheessa.


Vladivostokissa on aika komeat korkeuserot, tassa kaupungin keskella olevalta kukkulalta nakymia



Meidan aamupalakioski (ja otettiin tasta muutaman kerran biljaashit paivallakin), lihis ja kahvi yhteensa 30 ruplaa (euro on n.35...)


Nyt ollaan siis Vladivostokissa, jossa aurinko paistaa ja lampoa riittaa. Eilen tuli karvennettya jo ihoakin. Laivaliput Jaappaniin saatiin varailtua ja maanantaina olisi tarkoitus vaihtaa valtiota. Toivottavasti taifuuni Taiwanin lahelta ei satu ihan kulmille, paatti ei ole hirvean iso :)

Kirjoitellaan ja kuvitellaan lisaa Japanin puolelta.

Nikolle tiedoksi: Meri nakyy ja Baikalin kulmilla nahtiin lumihuippuisia vuoria ;)

3 kommenttia:

Wes kirjoitti...

Hey. Mukava lukea näitä. Laittakaa kuvia kanssa, jos vain pystytte. Kauan se japaniin siirtyminen kestää ja maksaa? t. Vesku

Unknown kirjoitti...

Täällä ei mitään uutta paitsi otsikko iltapäivälehdessä:

Maailman pienin mies pääsi jättisäärten väliin.

p.s. tällaisia asioita täällä käydään läpi

Matias Härkönen kirjoitti...

Joo, taalta Japanista varmaan onnistuu kuvienkin laittaminen, kunhan asetutaan. Laiva tuli tanne jossain 40 tunnissa ja ei ollut ihan halpa, maksoi 440 dollaria per naama...