torstai 18. syyskuuta 2008

Toyamassakin on kuuma


Laivalla tapaamamme Sveitsilainen puuseppa Jooseppi, joka oli perinteiden mukaisesti reissun paalla ja hengasi kanssamme yhden paivan Toyamassa. Vieressa joku outo ulkomaalainen turisti


Hieman tuli kulttuurishokkia Venajan jalkeen... Taalla on kaikki mielettoman siistia ja ihmiset kohteliaita. Loydettiin Toyamasta suht edullinen hotelli, jossa yovyttiin pari yota. Henkilokunta on ollut yliavuliasta ja koko ajan tarjoamassa jotain pienta maistiaista Japanin herkuista. Saatiin aamupalalla oppituntia puikkojen kaytosta ja riisin pyorittamisesta merilevarullien sisaan, jne.

Laivamatka Vladivostokista oli oikein mukava, hinta sisalsi kolme ateriaa paivaa kohti ja aurinko paistoi perakannen uimaallasosastolle koko paivan. Illalla saatiin seuraa muista reissaajista ja muutamista paikallisista. Samaan sakkiin paatyi illan kansanmusiikkiesityksessa soitellut haitaristi, jonka saestyksella Venalaiset miehet lauloivat vodkan antamalla energialla. Siina samalla nama saivat Tiiankin juotettua hyvin iloiseen kuntoon. Harmi kylla olo ei ollut yhta iloinen seuraavana paivana. Ei kuulemma ollut kivaa raahata rinkkaa pitkin katuja kolmenkymmenen asteen helteessa... (Tiia: ei enaan ikina vodkaa!)

Huomenna jatketaan matkaa johonkin toiseen kaupunkiin, katsotaan nyt minne asti selvitaan :) Tassakin paikassa olisi kylla nakemista vaikka milla mitalla, mutta mieli tekisi jonnekin luonnon helmaan rauhoittumaan hieman useammaksi paivaksi.

Japanista innoissaan: Me

Ei kommentteja: