tiistai 14. huhtikuuta 2009

Thaimaan lammosta

Taas on vetta virrannut ja aikaa kulunut viimeisista paivityksista, viime aikoina ei netin selaamiseen ole ollut mahdollisuutta tai kiinnostusta :)

Bangkokissa teimme erinaisia hankintoja saarille siirtymista ajatellen, lisaa massaa tuli mm. snorkkeleiden ja rapyloiden verran. Itse kaupungista jai hauskimpana muistona mieleen joukkoliikennepaiva, jonka kaytimme siis tutustumalla erinaisiin massakulkuneuvoihin. Matkasimme jokea alavirtaan vesibussilla, takaisin keskustampaan katutason ylapuolella kulkevalla BTS-junalla ja lahemmas hotellia jokipaattia pienemmalla kanaaliveneella. Kaikki halpoja ja napparia tapoja siirtya ympariinsa.

Krabille matkasimme taas vaihteeksi yobussilla, joka talla kertaa oli taas mukavammasta paasta, jalkatilaa oli vain niukasti liian vahan... Krabi vaikutti Bangkokin jalkeen oikein mukavalta ja rauhalliselta. Joen varren Night Marketilla nautimme muutamat iltapalat olueineen ja istuskelimme laiturilla paikallisten onkimiesten seurassa, joista nuorimman kanssa saimme aikaan jonkinlaista keskusteluakin. Oli hauska huomata, etta erilaisista kulttuuritaustoista huolimatta teini-ikaisia kiinnostavat kaikkialla ihan samat asiat. Yhden paivan kaytimme ajelemalla ympariinsa skootterilla, joka aanesta paatellen veteli viimeisiaan. Jatkuvasti odotti jaavansa tien varteen savuavan moottorin aareen ihmettelemaan. Vierailimme mm. Krabin turistisemmalla alueella Ao Nangissa ja ihailimme kalkkikivikallioita, joita kasvoi tien varrella. Vasemman puoleiseen liikenteeseen on muuten huomattavan paljon helpompi totuttautua kaksi- kuin nelipyoraisella ajoneuvolla, ei tule vahingossa ajeltua keskiviivalla tai pientareella vaaran puoleisen ratin takia.

Hieman hataisen tanne siirtymisen syyn saimme seuraamme kolmantena Krabin iltana. Niko ja Petra talsivat katua ylos ravitsemusliikkeeseen, jossa nautimme paikallisia virvokkeita. Ilta kului iloisen jalleennakemisen merkeissa ja aamulla siirtyminen Koh Jumin saarelle tapahtui perinteisesti hieman hiljaisemmassa olotilassa.



Krabin baarimikko, kiva heppu, oli laittanut baarin pystyyn kadulle... Illalla levitetaan tuolit ja avataan viinakarry. Vastapaisen hotellin kanssa oli sopimus vessojen kaytosta. Voiko yrittaminen olla ennaan yksinkertaisempaa?


Koh Jumilla majoituimme Ao Sin rannalle saman nimiseen bungalowikylaan, joka oli turhia kehumatta varustettu saaren parhaalla rannalla ja parhaalla nakoalalla.



Iltakavelylla "omalla" rannalla.



Lisaa autiota hiekkarantaa, tuolla jossain toisen paan rinteessa oli meidan bungalowit.


Lisaksi olimme ensimmaisen viikon ajan ainoat asiakkaat ja paasimme pyorittamaan paikan merinakoalabaaria ja sen aanentoistolaitteita. Aamu-uinnin jalkeen Andamaanien merella ei hymy laskeutunut suupielista helposti. Vietimme aikaa mm. snorklausreissuilla, joilta ei puuttunut varikkaita kaloja ja isoja elamyksia. Nikon ja Petran rajallisen matka-ajan lahestyessa loppuaan siirryimme pariksi paivaksi Phi Phin saarelle ja sielta Phuketiin, jossa toivotimme haikeat hyvastit.



Phi Phin postikorttimaisemaa nakoalakukkulalta katsottuna. Taalla oli halinaa hieman enemman, omalla rannalla snorklatessakin sai koko ajan varoa taksiveneita. Korallit ja kalat olivat kuitenkin upeita.


Phuketin kohokohtana oli Thai uuden vuoden juhlinta, jonka seurauksena kastuimme lapikotaisin moneen otteeseen. Kaduilla oli ilo ylimmillaan ja vetta kaadettiin jokaisen ohikulkijan paalle laulun ja tanssin ohella. Missaan ei muuten nakynyt merkkiakaan Bangkokin kahinoista, koko hommasta kuultiin ensimmaista kertaa vasta netin aareen paastyamme. Uutisista saattaa saada aika erilaisen kuvan siita mika tunnelma on maan sisalla...

Tasta on tarkoitus jatkaa eteenpain kohti Malesiaa, matkalla tosin olisi viela tarkoitus katsastaa Ko Ta Ru Taon meriluonnonpuisto. Hieman tulevat sateet huolettavat, kausi on tana vuonna nahtavasti etuajassa, mika voi vaikuttaa reitinvalintaan. Seuraavan paivityksen aikaan ollaan varmasti viisaampia, mutta nyt ei meillakaan ole tarkempaa tietoa, missa silloin satutaan olemaan :)

Thaimaan hiekoilta Matias ja Tiia, joiden mielesta hyttyset ovat perseesta...

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

terve!

2,5 viikon relausta haettiin ja se myös saatiin.Kelit suosi, paikat olivat hienoja, hyttyset ja muut elikot kivoja kavereita:) Tärkeimpänä vaikuttajana kuitenkin mahtava matkaseura; joten iso käsi teille!!

Nähdään taas pian!!