tiistai 6. tammikuuta 2009

Saigon


Vesiputous Jungle Beachin lahella. Puolen tunnin vaellus mudassa ja viidakossa palkittiin 12m putouksella, jonka alla syvan altaan raikkaassa vedessa oli mukava pesta hiet pois. Hyvat fiilikset toi myos hyppy kallioseinalta alas veteen.


Jungle beachilta valuimme hiljalleen etelaan sateiden siivittamana. Viime paivat resortilla kuluivat sateisissa merkeissa ja pari seuraavaa paivaa Nha Trangissa samoin. Sadekausihan on taalla ollut ohi jo jonkun aikaa, mutta joku oli unohtanut kertoa sen valtaville pilvimassoille, jotka roikkuivat Etela-Vietnamin ylla. Nha Trangin ymparistossa pellot ja pihat olivat veden peitossa, Saigonissa tulvi (3 kk sadekauden jalkeen...) ja meidan rinkat, kengat yms, kerasivat iloisen kerroksen hometta pintaansa. Onneksi ilmastotilanne tuntuu palailevan normaaliin uomaansa ja taalla Saigonissa nautitaan kuivista ja helteisista paivista, lampotilan noustessa paivisin reiluun 30 asteeseen.



Resortin raskaana ollut koira paatti pyorayttaa kahdeksan pentua uuden vuoden aattoyona viime hetkella meidan nahtavaksi. Otus piti meista hyvaa huolta koko reissun ajan mm. ajamalla lehmat kauemmaksi ja opastamalla oikealle reitille putousvaelluksella.


Saigon on nostanut parissa paivassa fiiliksen taas korkealle. Kaupunki on hektinen, mutta taynna pienia kujia, joilla liikennetta ei juuri ole. Asuminen ja ruoka on halpaa ja hyvaa, kunhan osaa valita oikeat paikat. Iltaisin istutaan Bia Hoi mestoissa juomassa paikallista tuore-olutta ja katselemassa ohi vilisevaa katuelamaa. Puolentoista litran ponikka maksaa alle 50 senttia ja saa vatsan toimimaan :) Tuntuu silta, etta vietamme taalla paria paivaa pidemman patkan ennen siirtymista eteenpain. Hommasimme viisumeihin kuukauden pidennyksen joten aikaa Vietnamin etela-osien kiertamiseen on viela riittamiin. Aikeena on kuitenkin siirtya Kambodzan puolelle ennen tettia (26.1. alkaen), jonka juhlinta kaytannossa sulkee maan viikoksi...

Lampimissa tunnelmissa, Matias ja Tiia

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hirveen pitkät työelämään tutustumiset siellä päin, että ihan kokonaisen viikon.

Aa kirjoitti...

Moi Tiia ja Matias!
Hyvää uutta vuotta!
Terveisiä koto-Suomesta.
Paluu ei ole ollut mikään helpoin...
Tuntuu, että Jungle Beachista on ikuisuus. Sydämessä läikähti, kun näin kuvan sankarikoiramme pennuista! Hauskaa, että pääsitte todistamaan iloista perhetapahtumaa - kai teillä on yksi pentu rinkassa mukana? Mahtavaa matkan jatkoa teille. Oli hauska tutustua!

Anna